Premijer Vučević i predsednik opštine Milanović otvorili most preko Velike Morave u Svilajncu


Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, i predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, danas su u selu Vojska svečano otvorili novi most na Velikoj Moravi, koji spaja meštane ovog sela u opštini Svilajnac i stanovnike Bagrdana na teritoriji grada Jagodine.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio je vladi Republike Srbije, resornom ministru Goranu Vesiću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za to što su, kako je istakao, imali sluha za jednu opštinu kao što je ova i koji su imali sluha za jedno selo kao što je selo Vojska.

“Za 16 godina, koliko sam predsednik opštine, nismo imali srećniji dan! Vojska više nije poslednje selo, nego je prvo selo na teritoriji opštine Svilajnac”, rekao je Milanović.

Ministar Goran Vesić je istakao da je most iz izgrađen za samo 9 meseci i da se pored ovog mosta na teritoriji opštine Svilajnac trenutno radi i 72 kilometra kanalizacije.

“Spremamo se i da radimo obilaznicu oko Svilajnca, koju je obećao predsednik Vučić, što znači da više nećemo ići preko onog starog železničkog mosta”, rekao je Vesić.

“Prelepa nam je ova Srbija, naša zelena, čista, snažna. Dobar narod ovde živi i mi moramo još mnogo toga da uradimo da bi nam narod bio zadovoljan, da bi ostao, da bi imali više dece i da bi nam se vratio deo naroda koji je nekada, trbuhom za kruhom, otišao iz naše otadžbine. To je cilj, to je smisao i svrha svega ovoga što radimo – veliki građevinski poduhvati”, rekao je Miloš Vučević.

On je naglasio da od kralja Aleksandra  Karađorđevića još davne 1922. godine nije urađen nijedan most u Svilajncu do danas.

U izgradnju mosta investirano je 870 miliona dinara, a most je nazvan po  junaku iz Prvog srpskog ustanka, Stevanu Sinđeliću, rođenog upravo u selu Vojska.

Dužina mosta je 176 metara, širina 8,3 metra, ima dve kolovozne trake od po tri metra, i dve pešačke staze. Most se oslanja na šest stubova, od kojih su četiri u reci, i ima nosivost 45 tona, tako da je predviđen i za teški teretni saobraćaj.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format