Mita Arsić: Lista JAGODINA ZASLUŽUJE BOLJE je prošla zahvaljujući glasovima Palminih predstavnika 


Mita Arsić  tvrdi za Portal035 da se prvi čovek  koalicije “Jagodina zaslužuje bolje” Petar Jovanović  dogovorio sa Jedinstvenom Srbijom i njenim liderom i da je po njegovim rečima sada svima jasno da takozvani građanski blok na čelu sa Demokratskom strankom radi za Palmu.

“Krenuo je da me napada i da iznosi laži o meni. Jedini sam odbornik za 20 godina koji je kritikovao vlast i nije glasao za vlast od prve do zadnje sednice, nisam putovao u Paraliju, Egipat i Beč, nisam glasao za budžet i poslovanja JP i imenovanja direktora i funkcionera. DS je lažna opozicija već 16 godina.” kaže Mita Arsić lider koalicije VREME JE ZA PROMENE STAROSEOCI – Mita Arsić – OD NAS ZAVISI – MOJA RUSIJA – JAGODINA CENTAR – NEĆEMO DA ĆUTIMO, i dodaje da protiv liste koja nije podneta u skladu sa zakonom je glasao njegov predstavnik i predstavnici SNS

U daljem tekstu vam prenosimo prigovor Mite Arsića na rešenje o usvajanju prigovora:

GRADSKOJ IZBORNOJ KOMISIJI
J A G O D I N A

Prigovor na rešenje o usvajanju prigovora

Gradska izborna komisija grada Jagodine donela je Rešenje o usvajanju prigovora i proglašenje izborne liste br. 001634987 2024 79201 001 026 000 001 od 17.05.2024. godine.

Ovo rešenje je objavljeno na veb – prezentaciji Republičke izborne komisije 17.05.2024. godine u 16:38:17.

Smatramo da je ovo rešenje doneto nezakonito, odnosno da je Gradska izborna komisija, kršeći Zakon o lokalnim izborima kao i druge pravne propise donela osporeno rešenje.

Iz navedenog razloga ovlašćeno lice podnosioca proglašene Izborne liste VREME JE ZA PROMENE STAROSEOCI – Mita Arsić – OD NAS ZAVISI – MOJA RUSIJA – JAGODINA CENTAR – NEĆEMO DA ĆUTIMO, podnosi ovaj prigovor iz sledećih razloga:

Prilikom podnošenja prigovora na rešenje o odbijanju Izborne liste MAJA RADOJIČIĆ – Miroslav Miki Aleksić, Narodni pokret Srbije – dr Zoran Lutovac, Demokratska stranka – „JAGODINA ZASLUŽUJE BOLJE“ (Jagodina protiv nasilja, Boris Tadić – Socijaldemokratska stranka, Pavle Grbović – Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak – Ćuta, Pravo na izbor) došlo je do grubog kršenja Zakona o lokalnim izborima, iz kog razloga se nije ni moglo odlučivati o navedenom prigovoru.

Naime, prigovor ne sadrži sve obavezne elemente propisane Zakonom o lokalnim izborima, odnosno ne sadrži podatke propisane u članu 81. st. 1. tačka 2) Zakona o lokalnim izborima, to jest ne sadrži JMBG, mesto i adresu prebivališta, broj telefona i adresu za prijem elektronske pošte podnosioca prigovora, pošto je podnosilac prigovora fizičko lice.

Dokaz: – uvid u prigovor navedene izborne liste san registra prigovora Republičke izborne komisije;

Takođe, članom 81. st. 1. tačka 8) Zakona o lokalnim izborima propisano je kao obavezno da prigovor sadrži dokaze na koje se poziva u samom prigovoru, što u ovom slučaju ne postoji, a što je zakonski imperativ propisan u navedenoj tački.

                              Dokaz: – uvid u prigovor navedene izborne liste sa registra prigovora Republičke izborne komisije;

Navedeni nedostaci su takvi da se mora primeniti član 81. stav 2. Zakona o lokalnim izborima, te pošto je prigovor nepotpun Izborna komisija je morala samo da konstatuje da se isti odbacuje.

S obzirom da je Zakonom o lokalnim izborima striktno propisano da Gradska izborna komisija u ovom slučaju MORA doneti rešenje kojim se odbacuje navedeni prigovor podnosilac ovog prigovora predlaže da Gradska izborna komisija usvoji ovaj prigovor, stavi van pravne snage osporeno rešenje i prigovor ovlašćenog lica podnosioca izborne liste Petra Jovanovića odbaci kao nepotpun.

Za Izbornu listu

VREME JE ZA PROMENE STAROSEOCI – Mita Arsić – OD NAS ZAVISI – MOJA RUSIJA – JAGODINA CENTAR – NEĆEMO DA ĆUTIMO, koju je podnela Grupa građana VREME JE ZA PROMENE,


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format