EKSTREMIZAM U NAJAVI: Marković iz “Prave Srbije” pravi paravojnu formaciju protiv migranata?


Na snimku koji je sa namerom ili slučajno procureo na društvenim mrežama vidi se predsednik nedavno osnovane političke organizacije “Prava Srbija” Dušan Marković, koji objašnjava svojim sagovornicima da treba hitno da se formira garda koja će da raščisti sa migrantima. On u onome što može da se čuje na snimku, traži od svojih sagovornika da se objedine oko nacionalne srpske garde koja po njemu treba da bude vojna formacija.

VIDEO: Dušan Marković/FB

Kako navodi izvor Portala035 ovo nije nova vest, Marković već duže vreme ozbiljno radi na formiranju paravojne formacije koja bi se zvala “Srpski nacionalni korpus” i kojoj bi bio cilj, borba protiv migranata, obavezne vakcinacije i svega onoga što po njemu narušava nacionalne interese Srbije.
Da podsetimo da je Dušan Marković već poznat po ekstremnim izjavama prema migrantima, kao i da mu u zvaničnoj biografiji stoji da je sa svega 19 godina postao potpredsednik “Ravnogorskog pokreta”, gde se na njegovim profilima po društvenim mrežama mogu videti fotografije gde pozira u uniformi i sa oružjem, u prepoznatljivoj četničkoj ikonografiji. Marković je i odbornik u Skupštini Jagodine, gde je na lokalnim izborima u junu njegova GG “Bunt – Prava Jagodina” osvojila 12% i ima dva predstavnika u lokalnom parlamentu.

Dušan Marković, fotografije: skrinšot/FB

Dušan Marković je do skoro bio i predsednik Studenskog parlamenta Univerziteta u Kragujevcu, ali je interesantno da se akademska zajednica, do sada nikad nije ogradila od ekstremnih izjava koje Marković na dnevnom nivou publikuje preko društvenih mreža. Građanska opozicija u Jagodini Markovića je u toku kampanje često prozivala da je satelit Dragana Markovića Palme, ali nakon izbora odbornici GG “Bunt – Prava Jagodine” nisu postali deo vladajuće koalicije i na skupštinama za sada glasaju protiv predloga vlasti. Interesantno je da Marković nije služio vojni rok, a sebe u javnosti predstavlja kao četničkog vojvodu, kaže za Portal035 jedan od jagodinskih opozicionara koji je želeo da ostane anoniman.

Iako je Portal035 do sada imao dobru saradnju sa “Pravom Srbijom”, Marković nije želeo da komentariše ove navode, kao ni da odgovori na pitanje kako je ovaj skandalozni snimak procureo u javnost.


What's Your Reaction?

hate hate
3
hate
confused confused
4
confused
fail fail
7
fail
fun fun
3
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
44
love
lol lol
4
lol
omg omg
0
omg
win win
8
win
admin

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format